اختلال واتساپ برطرف شد (۷ دی ۱۴۰۳) OpenAI قصد دارد ربات‌های انسان‌نمای پیشرفته بسازد فلز طلا چطور در پوسته زمین شکل می‌گیرد؟ | تحقیقی جدید پاسخ می‌دهد فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی سال نو میلادی را تبریک گفتند + فیلم محققان اسکاتلندی: افزایش بیماری‌های روانی ارتباطی مسقیم با آلودگی هوا دارند ۱۰ دنیای رنگی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش هم‌افزایی در راستای تحقق ۵۵هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی فضاپیمای ناسا رکورد نزدیک‌شدن به خورشید را شکست! افغانستان و ایران تفاهم‌نامه اتصال شبکه‌های اینترنت امضا کردند ۵۰۰۰ پهپاد، به مناسبت کریسمس، رکورد طولانی‌ترین نمایش پهپاد‌ها را شکستند + فیلم ویدئو | پشتک‌زدن ربات انسان‌نمای «بوستون داینامیکس» با لباس بابانوئل رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی رسماً آغاز شد (۵ دی ۱۴۰۳) تشخیص دیابت با هوش مصنوعی در بیمارستان‌های انگلیس زمان رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل پلی مشخص شد ویدئو | آنباکس کیبورد Wind X98 با طراحی جذاب و صدایی دلنشین ویدئو | توضیحات ستارهاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری از مسیر رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتس‌اپ ویدئو | طریقه کار رباتی که به افراد فلج توانایی راه رفتن می‌دهد! برنامه شورای عالی فضای مجازی بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی چیست؟ اولین واکنش وزیر ارتباطات بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی + عکس فوری: واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد! (۴ دی ۱۴۰۳) + جزئیات
سرخط خبرها

باید‌ها و نباید‌های حمایت از شرکت‌های دانش بنیان

  • کد خبر: ۹۶۰۵۳
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
باید‌ها و نباید‌های حمایت از شرکت‌های دانش بنیان
دکتر حسین اختراعی - رئیس انجمن تحقیق و توسعه استان

حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از موضوعات مهمی است که ضرورت رهایی از اقتصاد تک محصولی و ریل گذاری به منظور تضمین آینده اقتصاد کشور سبب شده است در چند سال اخیر بر آن بیشتر تاکید شود و درنتیجه آن، شاهد وضع قوانین و مقررات مختلف به منظور حمایت از صنایع دانش بنیان باشیم.

اما این راهکار‌ها تا چه حد موثر بوده اند؟ در ابتدا باید تاکید کنیم که ایران و به خصوص خراسان رضوی و مشهد در سال‌های اخیر رشد زیادی در توسعه واحد‌های تولیدی دانش بنیان داشته اند و همین مسئله به رشد تولیدات دانش بنیان در کشور منجر شده است، با این حال اکنون یکی از مشکلات اساسی واحد‌های دانش بنیان، نبود بازار به میزان تولیدات آن هاست.

درواقع آن‌ها کالایی را تولید می‌کنند، اما بازار کافی برای تولیداتشان وجود ندارد و همین مسئله سبب می‌شود آن‌ها مجبور شوند زیر ظرفیت اسمی خود فعالیت کنند. بر این اساس، پیشنهاد می‌شود به منظور حمایت از شرکت‌های دانش بنیان تلاش کنیم برای محصولات آن‌ها بازارسازی کنیم. همچنین در این میان، باید واردات محصولات دانش بنیانی را که در داخل تولید می‌شوند، ممنوع کرد.

یکی دیگر از راهکار‌های حمایت از صنایع دانش بنیان، حذف معافیت‌های مالیاتی آن‌ها و حمایت از محصولات آنان در سطح بازار است؛ چون درنظر گرفتن چنین معافیت‌هایی سبب می‌شود برخی شرکت‌ها که دانش بنیان نیستند، به منظور بهره مندی از این معافیت‌ها تلاش کنند در فهرست شرکت‌های دانش بنیان قرار بگیرند. خروجی چنین اقداماتی، سبب ضربه به جایگاه شرکت‌های دانش بنیان می‌شود.

راهکار دیگری که برای حمایت از صنایع دانش بنیان باید مدنظر قرار داد، اقدام سریع در ثبت یک محصول تازه تولیدشده و تلاش برای عرضه آن در بازار‌های داخلی و خارجی است. به عنوان نمونه یک نفر یک محصول مرتبط با کرونا تولید می‌کند، اما، چون محصولش در فهرست محصولات دانش بنیان نیست، تولید او مشمول تولیدات دانش بنیان نمی‌شود.

این فرد تا بخواهد فرایند ثبت محصول خود را به عنوان محصولی دانش بنیان سپری کند، مدت زیادی طول می‌کشد و این مسئله سبب می‌شود در عمل بازار داخلی و خارجی خود را از دست بدهد.

نکته دیگری که در حمایت از محصولات دانش بنیان باید به آن توجه کرد، حفظ اسرار تولیدات شرکت هاست. نباید در زمان ثبت یک محصول دانش بنیان، از تولیدکننده بخواهیم که تمام اسرار تولید خود را رو کند.

اکنون در تمام دنیا شرکت‌های دانش بنیانی هستند که سالیان سال است فرمول‌های خود را به عنوان اسرار مخفی نگه داشته اند، اما ما در ایران برای ثبت یک محصول دانش بنیان، از شرکت‌ها می‌خواهیم که تمام اسرار محصول خود را فاش کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->